Piercinghuset – Aldersgrænse for piercing

Aldersgrænse for at få lavet piercing.

I Danmark er der ingen lovgivning omkring piercing, og derfor heller ikke nogen decideret aldersgrænse. Hos os har vi valgt følgende grænser.

  • Alle almindelige piercinger 15 år
  • Intimpiercing 18 år

Grunden til at grænserne ligger på 15 og 18 år er, at man i en alder af 15 år er myndig over sin egen krop. Det vil sige at man er over den seksuelle lavalder, man må sige nej til livsforlængende behandling osv. Derfor mener vi at 15 år er en passende alder for hvornår man selv kan bestemme om man vil have en almindelig piercing.
Vi ser selvfølgelig gerne at dine forældre er med på ideen, men efter du er fyldt 15 år er det ikke noget krav.

Intimpiercing er i vores verden noget andet, og derfor har vi her valgt at sætte grænsen ved 18 år. Selvom man bliver seksuelt myndig fra sit 15 leveår, mener vi stadig der er noget “forkert” i at pierce intimt på denne aldersgruppe. At få en intimpiercing er et meget voksent valg, og derfor har vi valgt at sætte grænsen ved de 18 år.

Forældretilladelse til piercing

Det er muligt at få lavet en piercing (ikke intim) hvis du er under 15 år. Dette kræver dog at du har dine forældre med ind i butikken. En underskrift er ikke nok da vi ikke kan være sikre på at underskriften er ægte. I nogle tilfælde kan det lade sig gøre at få lavet piercing uden en forældre til stede, men det kræver både underskrift, samt en telefon samtale med enten din mor eller far.

Ørepiercing på små børn

Vi får mange henvendelser omhandlende ørepiercing til små børn, oftest er de sendt videre fra guldsmeden som måske ikke ønsker at udføre en sådan procedure.

Vi har bevidst valgt ikke at sætte nogen grænse for, hvornår man kan få den lavet hos os. Vi vil dog kort beskrive nogle problemstillinger omkring det at pierce små børns øre.

  • Vi er alle udstyret med et såkaldt smertedæmpningscenter, som regulere hvor stor en given smerte skal føles. Dette bruger kroppen til at højne reaktionstiden, alt efter hvor farligt det er for kroppen. Fx vil du trække hånden hurtigere væk hvis den sættes på en kogeplade, end hvis der er nogen som niver dig i hånden. Hos små børn er denne funktion ikke så udviklet som den er hos voksne mennesker, og barnet vil derfor føle en større smerte end de voksne hvis man udsættes for en smertepåvirkning. Det vil så også sige, at en piercing er en mere voldsom oplevelse for et barn end for en voksen. Så overvej det nøje inden i beslutter jer for at få lavet huller i ørerne. For god ordens skyld skal det nævnes at vi ikke piercer børn i ørene som er under 2 år.

Har du nogen spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os her