Scarification

Hvad er Scarification?

Scarification er en form for kropsudsmykning som har været praktiseret igennem mange hundrede år, især blandt stammefolk. Det går i sin enkelhed ud på, at man skære et mønster ind i huden med en skalpel, for derefter at hele det op på en måde som frembringer et tydeligt ar. På den måde kan du lave alle mulige motiver,lidt, på samme måde som en tattovering, men uden at bruge en nål med farve.

Hvis arret skæres rent vil det efterlade et mønster i arrets farve, men farven kan også ændres ved at gnide tattoo farve ind i såret for at give det en anden farve.

Scarification er tit mere synligt på mennesker med en mørk hudfarve, da deres pigmentering er anderledes, og derfor ofte får større ar end hvide mennesker.

Det er praktiseret i mange år blandt stammefolk, både af æstetiske årsager, men også som symbolsk karakter som fx overgangen fra dreng til mand osv.

Blæk scarification

Metoden er den samme som almindelig scarification, men her puttes der tattoo blæk i såret for at give det et mere fremtrædende udseende.

Skin peeling

Hvis man blot skære et tyndt ar med skalpellen, vil arret ikke altid være specielt synligt ( forskelligt fra person til person). Derfor vælger man tit at fjerne et lidt større område for at give et tydeligere/bredere ar end ved den normale procedure. Det gøres ved at lægge et snit på hver side af stregen, og herefter skralle huden af med en pincet og skalpel. Denne metode er forholdsvis smertefuld, men giver også et meget tydligere ar.

Almindelig scarification

Er når arret skæres i en bredde som passer med skalpellen. Man kan dog variere stregerene ved at skære dybere end normalt.

Gør scarification ondt?

Ja scarification er en smertefuld proces, men en dygtig artist minimere smerten da han/hun ved præcist hvilken dybde der skal skæres i. Derudover vil en dygtig artist arbejde væsentligt hurtigere end en nybegynder. Vi tilbyder bedøvelse med lidokain i forbindelse med arskærring hos os, men det tager desværre langt fra alt smerten.

Hvad skal du selv gøre i forbindelse med scarification?

Inden du går igang er det vigtig du overholder nogle få ting

 • Undgå fiskeolie eller kosttilskud som indeholder dette i min. 7 dage inden din scarification, da det er blodfortyndende.
 • Barber området hvor det skal laves i 5 dage inden vi skal lave det.
 • Vær veludhvilet og sørg for at spise et solidt måltid mad.
 • Undgå kaffe og alkohol et døgn inden din behandling.
 • Hvis du er i blodfortyndende behandling, eller lider af diabetis eller andre alvorlige sygdomme bør du konsultere din læge inden en evt. behandling.
Efter din behanding.
 • Vask såret flere gange om dagen for at undgå infektion.
 • Undgå starmt tøj omkring arret da det kan give et uens ar.
 • Lad arret lufttørre hver gang du har vasket det.
 • Undgå karbad, svømmehaller, solarier osv de første 4-5 uger efter det er lavet.
Vigtig viden.
 • Ar på bevægelige områder giver en stram fornemmelse af huden, da ar er mindre elastisk end almindelig hud.
 • Ar på overkroppen bliver oftest mere tydelige end ar på andre ekstremiteter.
 • En tommelfinger regel er, at et ar bliver mere tydeligt hvis helingen trækker ud – Derfor kan arret gøres mere tydeligt ved at irritere det fx ved at putte citronsaft i såret.

Risiko ved scarification

I og med man laver et sår i huden er det åbenlyst, at der er en forhøjet risiko for infektion i såret. Risikoen for infektion er større end ved en almindelig piercing. Det er heller ikke ualmindeligt at infektionen kan brede sig til den omkringliggende hud, og det er derfor ekstremt vigtigt at arret holdes rent. Det gør du ved at rense det regelmæssigt, og undgå at det udsættes for beskidte bukser, trøjer osv. Pak gerne arret ind i en ren forbinding hver dag de første 4-5 uger.

Sørg også for at det bliver lavet med sterile instrumenter, i et professionelt studie af en kunster som har stor erfaring.

Du kan evt læse mere om scarification her http://en.wikipedia.org/wiki/Scarification

Priser for scarification

Prisen afhænger, på samme måde som en tattovering, af størrelse. Den regnes typisk ud efter en timepris på 800 kr for hver påbegyndt time. I prisen er også inkluderet den forbedredelsestid som skal bruges til forberedelse.

Stil et offentligt spørgsmål