Ørepiercing

Fra Amazonkvinder til i dag
En piercing i øret er kendt i alle dele af verden, og er i vores del en fast tradition for piger uanset social status.
Denne piercing kan spores mange tusinde år tilbage, nærmere præcist til år 3000 f.kr, hvor det blandt amazonkvinderne var udbredt at pierce sine øre.
Men denne piercing var også udbredt andre steder på kloden, fx blev der i 1991 fundet en over 5000 år gammel mumie med piercede ører.

En ørepiercing er ikke bare en ørepiercing

Som teksten antyder er en ørepiercing ikke bare en ørepiercing, men kan bedre karakteriseres efter dens placering. Når man taler om en ørepiercing, kan man enten placere den i øreflippen eller i bruskdelen, og placeringen har stor betydning for hvordan du skal passe din piercing, samt den estimerede helingstid.
Nedenfor vil de 2 typer blive gennemgået.

Piercing i Øreflippen

helingstid 2-4 mdr

Er stadig favorit placeringen, og samtidigt en piercing som sjældent forvolder de store problemer for bæreren. Øreflippen er et meget taknemmeligt sted at pierce, og heler næsten altid problemfrit.
Den heler i et lag og har samtidigt et stort netværk af blodkar – altsammen faktorer som er vigtige i forbindelse med ophelingen af en piercing.

Piercinger i bruskdelen

helingstid 3-6 mdr

Brusk piercinger skiller sig ud ved, at de heler i 3 forskellige lag. Dette foregår igen i 3 forskellige tempi.
Af samme grund kræver piercingen optimale vilkår for at hele op uden komplikationer, fx skal den laves af en dygtig piercer i et sterilt studie. Den stiller også store krav til bæreren, som skal følge alle de råd og vejledninger der er til personer, som får denne piercing lavet.

Den tidligere omtalte 3 delte heling kræver også at piercingsmykket indføres på en speciel måde når piercingen laves af din piercer.
Når man piercer skubber man huden væk, og det er vigtigt at denne hud kommer på plads igen – dette kan klares ved at presse smykket mod udgangshullet med det samme efter den er lavet. På den måde vil man presse hudfolderne tilbage til deres oprindelige position.
Et andet hyppigt problem er hævelse og ardannelse omkring smykket. Hævelsen er en naturlig reaktion på at dit øre har været udsat for en voldsom påvirkning, og vil som regel forsvinde helt af sig selv efter et par uger. Ardannelsen er mere alvorlig, og opstår som regel hvis piercingkanalen (det hul man laver) er større end smykket som sættes i. En sådan situation opstår fx hvis du bliver piercet med en ørepistol eller hvis du går til en uerfaren piercer.
Ardannelse kan også opstå hvis din piercing sidder skævt, eller ikke passes ordentligt.

Ørepistol – godt eller skidt?

Der er desværre mange som stadig vælger at lave, eller få lavet, deres ørepiercing med en ørepistol.
En piercingpistol hører ikke hjemme i et proffessionelt piercingstudie, og hvis de bruger en i dit studie, bør du finde et andet sted at blive piercet.
En ørepistol kan ikke fuldstændigt sterilliseres – noget som betyder at du udsættes for en stor smitterisiko, da der dermed kan overføres blodrester og lign. mellem hver kunde i butikken.
Samtidigt er det stort set umuligt, at lave en piercing vinkelret med en ørepistol. Det betyder, at du næsten altid ender ud med en skæv piercing som på grund af denne “skævhed” vil kunne forvolde problemer og skabe unødig irritation.
Ørepistoler laver også et større hul end almindelige piercingnåle gør, og resulterer derfor ofte i unødvendig ardannelse omkring smykket.

Det er vigtigt at huske på, at jo mere din piercing bliver stresset, des større chance er der for at kroppen vælger at udstøde din piercing.

Her er et udpluk at lidt forskellige piercinger i øret – altsammen piercinger som vi laver her i piercinghuset.dk

 • Conch piercing
 • Daith piercing
 • Helix piercing
 • Tragus piercing
 • Anti-Tragus piercing
 • Industrial piercing
 • Orbit/orbital piercing
 • Rook/Anti Helix piercing
 • Snug
Alm. ørepiercing

Alm. ØrepiercingAlmindelige ørepiercinger som vi kender dem i øreflippen er efterhånden så udbredt at de fleste ikke ser den som en piercing. Til trods for det er en almindelige øreflips-piercing trods alt stadig en piercing, som skal udføres ordentlig. Læs mere om alm. ørepiercinger i via linket her.

Tragus piercing

Tragus piercingEn tragus piercing er den piercing i den lille bruskflip der er placeret lige før ørekanalen. Over de sidste par år er denne blevet meget populær og det er forståeligt hvorfor. Det kan se utroligt godt ud med en piercing lige der og laves den ordentligt, så kan det også ske uden skader og betændelse. Læs mere om tragus piercinger via linket her.

Helix piercing

Helix piercingEn Helix piercing er en piercing som er placeret øverst i øreret og ofte ses lavet med en ring som går rundt om ørefolden. Piercingen kan være meget svær at lave hvis man gerne vil have et diskret look. Læs mere om helix piercing her.

Industrial piercing

Industrial piercingEn industrial piercing er ikke bare smuk, men også svær at lave. En industrial piercing er en piercing i den øverste del af øret, som faktisk består af to piercinger, hvor én stav placeres mellem. De to huller skal laves meget præcist. Læs mere om industrial piercing her.

Conch piercing

Conch piercingEn conch piercing er en sød lille piercing inde i selve øret. Dens placering i den hårde brusk gør det vigtigt at man får den lavet professionelt og at man plejer den ordentligt. Du kan læse mere om conch piercinger her.

Rook piercing

Rook piercingEn rook piercing er langsomt ved at blive kendt i Danmark. Endnu er der ikke så mange der har denne delikate piercing. Hos PiercingHuset laver vi naturligvis også denne slags piercing, så book hellere en tid hurtigstmuligt. Læs også mere om rook piercinger her.

Daith piercing

Daith piercingEn daith piercing er placeret i den lille fold over øret. Det kan virke meget simpelt, men den er faktisk alt andet end simpel. Du kan læse mere om en daith piercing her.

Helix rod piercing

Helix rod piercingEn helix rod piercing er placeret lige modsat for hvor en almindelige helix piercing laves. Du kan læse mere om en helix rod her.

Stretching

StretchingStretching kan for mange være meget kompliceret. I PiercingHuset kan vi hjælpe dig godt igang med stretching, f.eks. ved at starte dig ud fra 0 til 4mm ved hjælp af en dermal punch. Derudover kan vi også hjælpe dig med at stretche op i størrelser og meget andet. Du kan læse mere om stretching her.

Husk at medbringe gyldigt ID, som bevis for at du er over 15 år.
Er du under, skal du medbringe forældre/værge.

11 Comments

 • Elisabeth
  Posted 21. februar 2012 18:45 0Likes

  Hej med jer 😀

  Jeg har lige fået lavet en tragus piercing. Men jeg har desværre ikke fået ordenlig fat i, hvordan man plejer og renser den ordenlig efter. Og hvor lang tid skal piercingen sidde i, før man må skifte den?

 • Louise
  Posted 25. marts 2012 08:32 0Likes

  Jeg kan se at i giver rabat ved to piercinger på samme dag, men er i tvivl om i giver yderligere rabat hvis man vælger tre på én gang? Hvad vil prisen være for 2 industrial og 1 tragus på en gang?

  • Jonas
   Posted 28. marts 2012 16:58 0Likes

   Det er fuld pris for den første og halv pris for resten – Og det er lige meget om det er 10;-)

   Mvh

   Jonas

 • Søren
  Posted 6. maj 2012 06:36 0Likes

  Hey Jonas!
  – Jeg har set i laver både Daith og Conch i normale piercinger, nu er det dog bare sådan at jeg er mere til den ekstreme del, og det er noget jeg IKKE har fundet information, eller noget om.

  1. Laver i, inner conch, dermal punches?
  2. Hvad ville det koste?
  3. Laver i dem størrer end 4mm?
  4. er det muligt at få dem op omkring de 8 – 10mm.

  • Jonas
   Posted 21. maj 2012 17:54 0Likes

   Hey Søren

   Kom ind forbi studiet en dag så kan vi lige snakke om det

   Mvh

   Jonas

 • Laura
  Posted 17. maj 2012 09:38 0Likes

  Halløj,
  Jeg fik lavet en rook hos jer for 2 måneder siden, og jeg er rigtig glad for den, og jeg tror også den heler hensigtsmæssigt.
  Huden omkring er blevet lidt tør – er det okay at duppe lidt panthenolsalve eller lignende omkring smykket?

  • Jonas
   Posted 21. maj 2012 17:43 0Likes

   Hey Laura

   Godt det går godt.

   Du skal helst bruge vitamin E olie / eller Emu olie som kan købes i helse butikker.

   Mvh

   Jonas

 • Marie
  Posted 26. juni 2012 09:58 0Likes

  Hej Jonas,
  Har længe haft lyst til at få en Tragus- og to Helix piercinger, og min mor er helt med på den, så det er bare med at få det gjort!!
  Jeg er dog i tvivl om hvilket øre mine 2 Helix piercinger skal være, for min venstre øre stritter mere ud og er blødere, og det højre er hårdere, og den ‘fold’ piercingen skal sidde i er mere defineret.
  Og endnu et spørgsmål er selvfølgelig, om det er smart at få dem alle tre på samme tid, da jeg jo også skal sove osv.

  Venlig hilsen 😀

  • Jonas
   Posted 2. juli 2012 15:25 0Likes

   Hej Marie

   Det kræver en vurdering af dit øre før vi kan give et præcist svar, men det kan vi sagtens bare tage på dagen;-)

   Der er en økonomisk fordel for dig hvis de laves samme dag, og hvis du kan sove på ryggen kan vi sagtens lave det hele af en gang;-)

   Håber vi ses

   Jonas

 • Lærke
  Posted 13. november 2013 17:02 0Likes

  Hvor gammel skal man mindst være for at få en helix piercing=

  • Jonas
   Posted 25. november 2013 19:17 0Likes

   Hej Lærke

   15 år uden tilladelse, og hvis du er under 15 skal du have dine forældre med

   Mvh

   Jonas

Add Comment