Læbepiercing

Helingstid: 2 – 4 mdr.

I denne tekst kan du læse forskellige ting omkring læbepiercingen, fx hvordan den laves, hvilke smykker du kan bruge og hvordan du passer bedst muligt på den.

LÆBEPIERCING OG DENS HISTORIE

Oftest bruges betegnelsen “labret” når man snakker om en læbepiercing, og det er lige meget hvilken placering man vælger. Ordet labret stammer fra det latinske udtryk labraum som betyder læbe.

Hvornår man begyndte at pierce folks læber er uklart, men man har dog sin formodning om at det er en tradition som blev startet for mange tusinde år siden.
I både Afrika og Sydamerika hvor piercingen er mest udbredt, er den oftest et symbol på status.
I vores del af verdenen er piercingen foretrukket for udseendets skyld, og har ikke nogen dybere mening.

LÆBEPIERCING – HVORDAN LAVES DEN

Her kan du læse mere om hvordan den placeres, hvilken procedure der benyttes samt hvilke smykker du kan vælge imellem.

Placering
En læbepiercing kan placeres alle steder i og omkring læben, også igennem selve læben. Det er vigtigt at piercingen placeres korrekt, så den ikke presser unødigt mod tænderne. Forkert placering af smykket giver skader på tandkød og tænder. Oftest vælger man placering efter hvilket smykke man ønsker. Hvis du fx ønsker en ring er det vigtigt, at piercingen laves tæt på læben.

Procedure
Først og fremmest er det vigtigt med en ordentlig hygiejne, og derfor desinficeres området der skal pierces med dertil egnede produkter.
Når området er rent vælges placeringen i samråd med kunden, og der sættes en prik med en steril engangspen. Den ønskede position afklemmes herefter med en steril tang, og nålen føres hurtigt igennem. Til sidst presses nålen ud med smykket som dermed overtager nålens plads.

Smykkevalg
Valget af smykke hænger meget sammen med placering. Hvis man ønsker en ring er det bedst med en placering tæt op ad læben, hvorimod en labret kan bruges til stort set alle placeringer. Ønsker man en vertical labret som går direkte igennem læben, er en buet stav det fortrukne valg.
Fælles for alle smykker er, at piercingen laves med et smykke som har en større diameter/længde end det smykke man skal bruge senere hen. Dette gøres for at imødekomme den hævelse som utvivlsomt vil opstå umiddelbart efter piercingen er lavet.

TIDEN EFTER DIN LÆBEPIERCING ER LAVET

Her kan du læse mere om hvad du kan forvente i tiden efter den er lavet, samt hvilke smykker du kan bruge.

De første par uger
De første par uger efter den er lavet, er det helt normalt du vil opleve en række komplikationer. Der er især hævelse, rødmen og smerte omkring den nye piercing. Du vil også opleve der kan sive en gullig væske fra piercingen – Dette er blot sårvæske som skal renses væk efter gældende instrukser. Du vil til tider også kunne opleve at huden nærmest sluger smykket indefra, dette bør heller ikke vække din bekymring. Dog skal du være opmærksom på at reagere hvis huden lukker sig helt til omkring smykker – Er det tilfældet skal du straks kontakte din piercer.
Du skal undgå svømmehaller og solarium så længe din piercing overfladeheler. Når piercingen er fri for symptomer er det et tegn på den er overfladehelet.
Du skal også være opmærksom på at pille mindst muligt ved piercingen, og undgå at lege for meget ved smykket.

Hvilke smykker kan du vælge
Lige en lille guide til hvad du skal vælge

Muligheder
Mulighederne afhænger af hvor din piercing er placeret. En labret kan som regel bruges alle steder, hvorimod en ring mere bruges hvis piercingen sidder tæt op ad læben. Hvis du har en vertical lip piercing skal du bruge en buet stav.

Størrelse på smykket
Standard størrelsen på smykkerne variere efter den enkeltes anatomi, men typisk er følgende mål normale:

Labret – 1,2 mm tyk og 8 mm lang
Ring – 1,2 mm tyk og 8-10 mm bred
Buet stav – 1,2 mm tyk og 10 mm lang
Materiale
Der findes mange forskellige materialer man kan bruge, vi anbefaler man holder sig til Titanium, kirurgisk stål, zirkon, blackline eller PTFE så længe piercingen heler. Disse materialer skal også bruges hvis du er allergisk overfor nikkel.
Efter piercingen er helet kan du bruge en lang række andre produkter, fx akryl, guldbelagt osv.

Du kan købe rigtig lækre Læbepiercing smykker Her

FREMTIDEN FOR DIN LÆBEPIERCING

Når piercingen er helet er der mange forskellige muligheder, du kan fx vælge at stretche din piercing for at kunne bruge et større smykke. Spørg din piercer til råds inden du går igang.

Hvis du på et tidspunkt fortryder og vil af med din piercing, kan dette gøres uden de store problemer. Det er dog vigtigt ikke at pille piercingen ud mens den er betændt.
Hvor meget arvæv du får afhænger af forskellige faktorer, men de fleste får så små ar at det ikke kan ses med det blotte øje.

MADONNA PIERCING

Madonna piercing Madonna piercing, or Monroe as some also call it, is a piercing located in the upper lip on the right side. This small piercing that looks like a mole is today very much appreciated and can have many different expressions depending on the piece of jewelry to use. You can read more about madonna / monroe piercing through the link here.

MEDUSA PIERCING

Medusa piercing Medusa piercing is one of the first piercings in the lip which came to light after the invention of labret jewelry item. Medusaen is located in the upper lip middle and you can read more about a medusa piercing through the link here.

Angelbite PIERCING

angelbite piercingEn angelbite piercing er egentlig to piercinger, som til sammen danner navnet angelbite piercing. Du kan læse mere om en Angelbite piercing her.

SNAKEBITE PIERCING

Snakebite piercingEn snakebite piercing er ikke lige som en angelbite piercing to piercinger som sammen danner én piercing. Du kan således læse mere om snakebite piercingen her.

LOWER LABRET

Lower labretLower labret er en piercing som er placeret lige midt for i underlæben. Navnet siger egentlig meget om dens oprindelse, men du kan læse mere om en lower labret her.

SPIDERBITE PIERCING

Spiderbite piercingSpiderbite piercingen er lige som angelbite og snakebite piercingerne faktisk to som danner én. Du kan læse mere om spiderbite piercingens placingering etc. via linket her.

CHEEK PIERCING

Cheek piercingEn cheek piercing er placeret i din kinds smilehul og normalt laves to af gangen. De kan laves på flere måder og vi anbefaler at du starter med at læse mere om cheek piercinger her.

Husk at medbringe gyldigt ID, som bevis for at du er over 15 år.
Er du under, skal du medbringe forældre/værge.

38 Comments

 • Anders
  Posted 31. januar 2012 11:40 0Likes

  Hej, jeg ville bare spørge om i sælger skjulere? Og hvis ikke om i så har en ide om hvor de sælges inde i Odense? Det er lidt en nødsituation!

  • Jonas
   Posted 31. januar 2012 20:39 0Likes

   Hey Anders

   Vi har et stort udvalg af piercing skjulere – Du kigger bare ind;-)

   Jonas

 • Esma
  Posted 21. februar 2012 03:19 0Likes

  Hey:-).
  – jeg har haft en piercing i læben nederst
  Til venstre. Men den faldt ud,
  Og kan mærk der stadig er en bobbel hvis man kan sige det sådan.
  Og om der var noget risikabelt ved at få den lavet oveni igen?
  Altså det er omkring 1 måned siden, og den var ret ny.
  Og nu føles det bare som en lille klump..

  • Jonas
   Posted 25. februar 2012 19:44 0Likes

   Hey Esma

   Kig forbi en af dagene så kan vi lige vurdere den;-)

   Mvh

   Jonas

 • Esma
  Posted 28. februar 2012 05:45 0Likes

  Så er det jo sådan jeg bor i Kbh :D.
  Så det ville være så dejligt hvis du kunne sige lidt om hvad du tror .
  Altså om det risikabelt.
  Og min øjenbryns piercing, er det normalt der stadig kommer “snask” ud fra den?
  Fik den lavet for et halvt år siden. Og har aldrig haft nogen problemer af hvad jeg ved af.

  • Jonas
   Posted 4. marts 2012 19:30 0Likes

   Hey Esma

   Den kan godt væske i lang tid efter

   Opsøg evt en piercer og lad ham/hende kigge på den

   Mvh

   Jonas

 • kamilla
  Posted 22. marts 2012 21:12 0Likes

  hej

  inde i pris listen er der noget der hedder dobbelt læbepiercing vil det sige jeg kan få en madonna og en lower labret eller er det kun dem der står der??

  Mvh kamilla

  • Jonas
   Posted 28. marts 2012 17:01 0Likes

   Hey Kamilla

   Prisen er baseret på 2 læbepiercinger og det er lige meget med placeringen, så ja det gør det;-)

   Tilbuddet gælder alle piercinger

   Jonas

 • Fie
  Posted 20. maj 2012 10:27 0Likes

  Hej Jonas. Når man får lavet læbepiercing, fek. i venstre side… SKAL man så starte med en stav? Kan man ikke starte med en ring? Eller ville det være dumt? 🙂

  Fie

  • Jonas
   Posted 21. maj 2012 17:39 0Likes

   Hey Fie

   Du kan starte med begge dele.

   Du skal dog være opmærksom på at starter ringen er rimelig stor;-)

   Mvh

   Jonas

 • Anja
  Posted 3. juni 2012 22:32 0Likes

  Hej Jonas !
  Jeg har nu haft min labret, i højre side, i et år (om én måned ca.)
  Nu er jeg så blevet lidt “huk” på lower labret og så tage den ud, som jeg har i nu. De personer jeg har set som har taget sin lower labret ud, synes jeg typisk ser meget utydelige ud. Jeg har intet imod, at jeg nok vil have et ar, fra en af piercingerne, men det ville være ret nedtur hvis jeg havde to tydelige HULLER.
  For at gøre at komme til sagen! – lige nu har jeg taget min labret ud (ikke for real) og der er et lille “sort” hul/lad os bare kalde det et hul. men vil det forblive et hul, eller vil det med tiden komme til, at ligne et utydeligt ar? har prøvet at google, men synes ikk jeg kan finde nogle billeder.
  Håber du forstår min forvirret forklaring/spørgsmål!
  – Anja

  • Jonas
   Posted 4. juni 2012 11:43 0Likes

   Hey Anja

   Som udgangspunkt er det svært at spå om hvordan et ar vil opfører sig, men oftest vil det ikke kunne ses med mindre man går meget tæt på. Du kan smøre det med vitamin e salve efter du har taget smykket ud. Det kan hjælpe på ophelingen.

   Mvh

   Jonas

  • Jonas
   Posted 4. juni 2012 11:48 0Likes

   Hey Anja

   Det er svært at spå om.

   Smør det med vitamin e creme, eller emu olie det hjælper på ophelingen.

   Mvh

   Jonas

 • Kristine k
  Posted 6. juni 2012 17:23 0Likes

  Hej …
  Jeg har fået lavet en vertical læbe piercing igår. Og når den nu er helet om lang tid, hvor kan jeg så købe smykker til den, og hvilke smykker.
  Er det øjnbryns piercinger der bruges???
  Venlig hilsen k

 • denice
  Posted 13. juni 2012 17:53 0Likes

  hej Jonas..

  jeg vil høre om i laver den piercing som går igennem under læben? 🙂

  • Jonas
   Posted 16. juni 2012 18:45 0Likes

   Hej Denice

   Ja det gør vi;-)

   Mvh

   Jonas

 • Christina
  Posted 19. juni 2012 19:31 0Likes

  Hej.
  For 4måneder siden tog jeg min Madonna piercing ud,
  Ville gerne have den lavet igen, kan man lave den præcis samme sted?
  Og hvad ville det koste?

  • Jonas
   Posted 21. juni 2012 22:20 0Likes

   Hey Christina

   Ja det kan det sagtens – Prisen er 400 kr incl alt.

   Mvh

   Jonas

 • Nanna
  Posted 23. juni 2012 14:12 0Likes

  Hej Jonas.
  Jeg vil har haft piercing under under læben 2 gange,
  Og begge gange er de lavet forkert, dvs jeg vil gerne
  Ha en der sidder liiiige under læben og ikke nede nærmest hagen.
  Men jeg kan ikke finde den herinde og pris. Mvh Nanna

  • Jonas
   Posted 2. juli 2012 15:14 0Likes

   Hey Nanna

   Den koster 400 kr;-)

   Jonas

 • Line
  Posted 27. juni 2012 23:17 0Likes

  Hejsa 🙂
  Fik for en lille uge siden lavet labret i venstre side af underlæben og den har opført sig helt normalt… Dog gør min hjørnetand at den lissom bliver presset ind mod læben i den ene side – er det noget jeg skal være bekymret for?
  Læben er ikke ved at vokse over smykket, men den sidder sådan lidt skråt inde munden pga dens placering lige ved min hjørnetand…

  Hilsen Line

  • Jonas
   Posted 2. juli 2012 15:26 0Likes

   Hey Line

   Det er nomalt den irritere ekstra meget så længe du har starter smykket i.

   Det løser sig næsten altid når du får et kortere smykke i;-)

   Mvh

   Jonas

 • Camilla
  Posted 3. juli 2012 20:41 0Likes

  Hej!
  Vil en 1,6 mm ring kunne komme i en piercing med normalt 1,2 mm smykker? 🙂
  Hilsen Camilla

  • Jonas
   Posted 11. juli 2012 19:11 0Likes

   Hey Camilla

   Ja hvis vi udvider den lidt kan det godt.

   Jonas

 • Augusta
  Posted 14. december 2012 23:13 0Likes

  jeg kunde godt tænke mig et snakbite kun i den ene side men er det billiger når det kun er en?

  • Jonas
   Posted 15. december 2012 21:00 0Likes

   Hej Augusta

   Prisen er det den samme, uanset hvor de placeres:-)

   Mvh

   Jonas

 • sofie :-)
  Posted 19. december 2012 19:08 0Likes

  hej..
  hvad hedder den piercing der sidder i gennem læben, midt i?
  og laver i den 😀

  • Jonas
   Posted 20. december 2012 17:11 0Likes

   Hej Sofie

   Det hedder en vertical labret, og ja det gør vi:-)

   jonas

 • Katarina
  Posted 28. december 2012 17:49 0Likes

  Hey!
  Jeg har fået rigtig brugbare informationer ud af jeres hjemmeside, og det virker som om, I har godt styr på tingene. Mit problem er, at jeg bor laaaangt fra jeres shop, men stadig ønsker samme garanti, når jeg skal pierces i læben. Kan du anbefale nogle piercere nær Roskilde-området eller KBH?

  • Jonas
   Posted 2. januar 2013 21:26 0Likes

   Hej Katarina

   Bodyxtremes, piercing.dk, citypiercing har nogle gode studier som jeg er sikker på du kan være helt trygge ved;-)

   Held og lykke med det

   Mvh

   Jonas

 • Rikke Hansen
  Posted 16. januar 2013 18:28 0Likes

  Hej Jonas 🙂
  Ville lige høre om I laver horizontal labret piercing? Hvis I gør, hvad er prisen så? 🙂
  Vh. Rikke 🙂

  • Jonas
   Posted 21. januar 2013 21:35 0Likes

   Hej Rikke

   Ja det gør vi og prisen er 400 kr i alt

   Mvh

   Jonas

 • Julie ^.~
  Posted 27. september 2013 22:01 0Likes

  Laver i også angel kiss? 🙂

  • Jonas
   Posted 22. oktober 2013 15:06 0Likes

   Hej JUlie,
   Det du kalder et Angel Kiss, kaldes ved os en Virgical Lip, og ja dem laver vi her 🙂

 • Sarah
  Posted 10. november 2013 12:09 0Likes

  Udføre i sharkbite, når man allerede har snakebite? altså “dobbelt snakebite” hvis man kan sige det sådan?! 🙂

  • Jonas
   Posted 25. november 2013 19:20 0Likes

   Hej Sarah

   Ja det gør vi

   Mvh

   Jonas

 • Laura Marie
  Posted 22. november 2013 17:20 0Likes

  Hej Jonas,

  Jeg kunne godt tænke mig en læbepiercing med ring i den ene side af læben, men der er mange der siger, at det vil skade mine tænder. Er det rigtigt, eller er det pga. placeringen, at der har været komplikationer?

  Hilsen Laura Marie 😉

  • Jonas
   Posted 25. november 2013 19:09 0Likes

   Hej Laura

   Det er korrekt der er risiko for at skade sine tænder med en læbepiercing, men risikoen er ikke så stor hvis den laves korrekt. Du kan mindske risikoen yderligere ved at bruge smykker i fx PTFE.

   Mvh

   Jonas

Add Comment