Dermal anchor

One-point piercinger kaldes også for dermal anchors og er en ny og meget populær måde at udsmykke kroppen på.

DERMAL ANCHOR – LIDT OM DENS HISTORIE

Dermal anchors blev opfundet af Ben fra House of Color in Colorado Springs i USA. De blev opfundet som et alternativ til de mere almindelige surface piercinger.
I hele sin levetid har dermals været en kilde til debat, også her i Danmark. De blev i 2008 gjort midlertidig forbudt, især på grund af en artikel fra DR.
De er dog senere gjort fuldt lovlige igen.

Her er et brev fra sundhedsstyrrelsen som samtidig er en blåstempling af dermal anchors i Danmark.

Det fremgår af bemærkningerne til autorisationslovens (lovbekendtgørelse nr. 877 af 4. august 2011) § 74, at bestemmelsen opregner hvilke typer behandlinger, som er forbudt for ikke-læger at foretage. Herved definerer bestemmelsen hvilke behandlinger, det er forbeholdt læger at foretage. Efter bestemmelsen er det forbeholdt læger at foretage operationer. Kerneområdet for de kirurgiske specialer er selvsagt at foretage operative indgreb, der udføres med et terapeutisk formål.
Det fremgår videre af bemærkningerne til autorisationslovens § 74, at det i forbindelse med visse mindre indgreb, hvor der hovedsagelig er tale om gennembrud af huden, tillægges vægt, at der tale om et indgreb med et ikke terapeutisk formål. Tatovering, scarification og piercing kategoriseres som kropsudsmykning og regnes derfor ikke som operative indgreb i bestemmelsens forstand, og må følgelig udføres af enhver efter de regler, der måtte være fastsat herom, f.eks. lov nr. 194 af 8. juni 1966. Hvis et indgreb uden terapeutisk formål er mere omfattende end den ovennævnte gennembrydning af huden, regnes dette for et operativt indgreb i bestemmelsens forstand og er således forbeholdt læger at udføre.
Der er således to faktorer, der skal lægges vægt på ved vurderingen af, om der er tale om et operativt indgreb, som er forbeholdt læger at udføre: for det første om indgrebet udføres med et terapeutisk formål eller ej og for det an det størrelsen af indgrebet.
Som det fremgår af bemærkningerne til autorisationsloven regnes almindelig piercing, herunder ørepiercing, navlepiercing mm., ikke for at være et operativt indgreb, da det udføres med et ikke terapeutisk formål, og da indgrebet har en størrelse, hvorefter det kan betegnes som mindre.
Når der imidlertid er tale om ekstreme kropsdekorationer, herunder spaltning af tunge og penis, indsættelse af implantater under huden mm., er der tale om et operativt indgreb, selv om indgrebet udføre med et ikke terapeutisk formål, da indgrebets størrelse er af beskaffenhed, at det kun ville være forsvarligt, at indgrebet blev udført at en læge.
Sundhedsstyrelsen skal dog bemærke hertil, at det er tvivlsomt, om en læges udførelse af et sådant indgreb vil være foreneligt med lægegerningen. Der er således grænser for, hvilke former for behandling en læge må udføre, selv om en patient har givet samtykke til indgrebet. Disse grænser følger nærmere af straffelovens almindelige bestemmelser, og autorisationslovens krav
om at en læge skal udvise og samvittighedsfuldhed.
Tilbage er herefter indgreb, der ligger imellem almindelig piercing og ekstreme kropsdekorationer, de såkaldte dermal anchors. Indgrebet foretages med et ikke terapeutisk formål og indlæggelsen af dermal anchors varierer i størrelserne.
Det er Sundhedsstyrelsens opfattelser, at når der er tale om indlæggelse af micro dermal anchors, hvor huden gennembrydes med en 2-4 mm stor stansekanyle og kun undermineres lidt for at gøre plads til en ankerplade, der er på størrelse med bagsiden af en ørering, vil der være tale om et mindre indgreb, hvorfor der, sammenholdt med at indgrebet foretages med et ikke terapeutisk formål, ikke vil være tale om et operativt indgreb. Indgrebet er dermed ikke forbeholdt læger at udføre.

HVORDAN LAVES EN DERMAL ANCHOR

Placering
Denne piercing kan placeres stort set alle steder på kroppen hvor der er hud nok. De eneste steder hvor det ikke kan lade sig gøre er steder som, fx øjenlåg osv.
Derudover skal man tænke sig godt om inden man vælger en placering på specielt udsatte steder som fx fingre, da det er steder som forhøjer risikoen for infektioner i og med fingrene kommer i kontakt med mange ting hver dag.
Man kan også lave deciderede mønstre med dermals – I virkeligheden er det kun fantasien der sætter grænser.

Procedure
Inden den laves skal området desinficeres med dertil egenede produkter. Når området er helt rent sættes en prik med en steril engangspen.
Herefter løftes huden forsigtigt, og huden gennembrydes med en lille nål for at gøre plads til smykket. Hele proceduren tager som regel under 30 sek, og er faktisk et væsentligt mindre indgreb end en almindelig piercing.
Efter den er lavet renses huden igen, og herefter dækkes smykket til med et sterilt plaster.

Smykkevalg
Selve grundstenen i en dermal er basen på smykket, og denne kan hverken ses eller skiftes. Det man kan se er det smykke som skrues ned i basen, og dette smykke kan skiftes. Der findes mange forskellige designs, men de kan først skiftes efter den er helt færdig helet ( typisk efter 4 mdr ).

HVAD KAN JEG FORVENTE EFTER DEN ER LAVET

De første par uger
Den første tid efter den er lavet kan den være øm og rød samt lække væske. Dette er helt normalt, og generne ved denne piercing er faktisk væsentlig mindre end ved mere traditionelle piercinger.
Det er vigtigt du passer på den de første par uger, da den er mere sårbar i denne periode. Du kan alternativt dække den til med et plaster hver gang du sover eller dyrker kontaktsport som håndbold, fodbold osv.

Hvornår kan jeg få en anden sten i smykket
Når den er færdig helet kan du skifte til en anden sten. Vær dog opmærksom på, at det er forbundet med en risiko hver gang du skifter smykker i din dermal. Så skift kun hvis det er meget nødvendigt.

Gode råd

Undgå svømmehaller/boblebade mens den overfladeheler (3-4 uger)
Pas på når du tager tøj af og på.
Hvis du regelmæssigt skal MR scannes er en dermal ikke en god ide da sygehuset oftest kræver den bliver fjernet.
Undgå at pille ved smykket
Hvis din dermal bliver betændt er det vigtigt du renser med saltvand flere gange om dagen
Tænk altid over hvad din dermal kommer i kontakt med, især hvis den sidder på fingrene.

FREMTIDEN MED DIN DERMAL

Hvad hvis man fortryder
Hvis du skulle fortryde kan den fjernes igen hos en kyndig piercer. Oftest kan den lirkes ud, men nogle gange kan det være nødvendigt, at lave et mikroskopisk hul for at fjerne smykket.

Komplikationer
En dermal kan, på samme måde som en almindelig piercing, også risikere at blive udstødt. Den kan også give infektioner som alle andre piercinger.
Hvis den skulle blive ramt af infektion og begynde at udvandre kan den nemt fjernes hos en kyndig piercer.

Arvæv
Hvis en dermal fjernes vil den oftest efterlade arvæv som minder om arret efter skoldkobber.

Læs mere om sundhedstyrrelsen her

Husk at medbringe gyldigt ID, som bevis for at du er over 15 år.
Er du under, skal du medbringe forældre/værge.

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad koster det?

400 kr. for den først og 200 for de næste, hvis de bliver lavet samme dag.

 

Hvor gammel skal man være for at få lavet en Dermal Anchor?

Du skal være minimum 15 år. Er du under 15 skal du medbringe en forælder.

 

Får man ar når man tager den ud?

Ja, der vil kommet et lille ar, som ligner ar fra skoldkopper.

Gør det ondt?

Smerte er individuel, men det gør ikke mere ondt end almindelig piercing.

 

Skal jeg bestille tid til en Dermal?

Ikke nødvendigvis, men dem med tidsbestilling har altid førsteprioritet, så det er en god idé at bestille tid.

72 Comments

 • Katja
  Posted 30. september 2011 04:26 0Likes

  Hvad koster det at få lavet en one-point piercing ? – hvis man skal have enten 3 eller 5 stks.
  Og kan man få dem lavet på oversiden af armen.

  • Jonas
   Posted 30. september 2011 07:34 0Likes

   Hej Katja

   Den første koster 400 kr og de næste koster 200 pr. stk. – Dvs. 800 kr for 3 stk og 1200 for 5 stk.

   Du kan sagtens lave dem på overarmen:-)

   Mvh

   Jonas

 • Randi
  Posted 3. oktober 2011 09:17 0Likes

  hvor gammel skal man være for at få lavet en one-point piercing? 🙂

  • Jonas
   Posted 3. oktober 2011 14:19 0Likes

   Hej Randi

   Tror jeg har svaret dig i en mail;-)

   Mvh

   Jonas

 • Line
  Posted 16. oktober 2011 11:26 0Likes

  Er meget interesseret i dermal piercinger. Men når man booker en tid online, står der bare at det er stretch i øret. Hvilken en skal man så krydse af? 🙂

  • Jonas
   Posted 16. oktober 2011 13:35 0Likes

   Hej Line

   Ring evt på 31 50 74 79 så skal jeg booke tid til dig;-)

   Mvh

   Jonas

 • Camilla
  Posted 16. oktober 2011 19:36 0Likes

  Skal man booke en tid eller kan man godt bare komme hvis man ikke er sikker på, om eller hvornår man kan komme?:)

  • Jonas
   Posted 17. oktober 2011 09:16 0Likes

   Hej Camilla

   Vi har åbent Tirs-fre 12 – 17.30 og lørdag 10-14 og du er selvfølgelig velkommen til bare at dukke op. Dog skal du være opmærksom på, at vi tit er booket godt ud og at du derfor er sikker på at komme til indenfor aftalte tidsrum hvis du har bestilt i forvejen;-)

   Mvh

   Jonas – Piercinghust.dk

 • Christina
  Posted 16. november 2011 09:41 0Likes

  Hej Jonas. Jeg har været inde ved dig og få lavet en one-point pircing for noget tid siden. Kan det passe jeg ikke kan skifte den ?
  Hilsen Christina.

  • Jonas
   Posted 16. november 2011 13:48 0Likes

   Hej Christina

   Vi laver kun dermal anchors, og dem kan man sagtens skifte;-)
   Der skal helst gå ca. 4 mdr inden du skifter første gang, og det vil være en god ide at komme ind til os og få det gjort, da det tit kræver specielt værktøj.

   Mvh

   Jonas

 • Camilla
  Posted 17. november 2011 19:13 0Likes

  Er meget interesseret i en dermal piercing 🙂
  Men ville lige høre om jeg godt kan få den lavet hos jer, selvom jeg kun er 17.
  Så højre oppe at man bare skulle være 15, men ville lige være helt sikker.
  Og prisen er 400,- ?? 🙂

  • Jonas
   Posted 18. november 2011 11:00 0Likes

   Hey Camilla

   Når du er 17 år er det ok:-)

   Mvh

   Jonas

 • Mette
  Posted 21. november 2011 19:34 0Likes

  Jeg ville høre om det er muligt at få lavet to i nakken, eller om i evt. bruger den metode, hvor man har en stav igennem frem for to one-point piercinger? 🙂

  • Jonas
   Posted 22. november 2011 11:57 0Likes

   Hej Mette

   I nakken laver vi dem kun med dermals, det skyldes at det stort set er umuligt at få en “traditionel” piercing til at hele ordentligt op i nakken:-/

   Mvh

   Jonas

 • Annizette
  Posted 30. november 2011 17:51 0Likes

  Kan man få lavet dermal på lænden og der ved missen altså ik intim men dermal der ?

  • Jonas
   Posted 1. december 2011 19:47 0Likes

   Hey Anizette

   Ja det kan du sagtens;-)

   Mvh

   Jonas

 • mom
  Posted 3. december 2011 18:36 0Likes

  Hej – jeg cruiser lige på jeres website, fordi min datter ønsker sig et piercing (læber) og jeg er stadig i tvivl – ikke fordi jeg ikke kan lide piercinger – men 14 … og hvis hun nu ikke kan tåle det … og hvad hvis … just “mortanker” …. kan sådan en dermal være en alternative for en læbepiercing? Jeg forstod, at det skal være lidt på siden af overlæben … kan det “skjules” når vi skal til bedste *gggg*

  hilsner
  mom

 • Randi
  Posted 11. december 2011 12:19 0Likes

  Hej Jonas 🙂

  er rigtig glad for det dermal anchor jeg fik lavet inde ved dig, omkring hoften.. men skulle hører hvor gammel man skal være for at få lavet en dermal anchor på ”missen” som annizette kalder det længere oppe ;-)?

  • Jonas
   Posted 11. december 2011 22:04 0Likes

   Hej Randi

   Tak for dit rosende ord;-) Har sent dig en privat mail…

 • Rikke
  Posted 6. januar 2012 11:18 0Likes

  Hello ^^´

  Jeg fik lavet en Dermal hos jer omkring 5-6 måneder siden.
  Og ville bare lige spørge hvad i tager for at skifte den ud til fx. en stjerne? =)

  • Jonas
   Posted 11. januar 2012 19:11 0Likes

   Hej Rikke

   Vi tager 50 kr for skift, og derudover kommer den pris det nye smykke koster:-)

 • markus
  Posted 23. januar 2012 17:21 0Likes

  hej hvor gammel skal man varer får at få en øre piercing

  • Jonas
   Posted 30. januar 2012 19:05 0Likes

   Hej Markus

   15 år uden forældre – Hvis dine forældre er med er der ingen;-)

   Jonas

 • Maja
  Posted 23. januar 2012 20:20 0Likes

  Hej Jonas
  Har en bekendt der har en dermal på sin ene finger, er det evt noget du kunne lave? 🙂

  • Jonas
   Posted 30. januar 2012 19:04 0Likes

   Hey Maja

   Ja det er det.

   Du skal dog være opmærksom på hygiejnen da den sidder et meget udsat sted – Hvis du fx bruger handsker hver dag vil jeg ikke anbefale dig at få den der.

   Mvh

   Jonas

 • Sally
  Posted 31. januar 2012 08:53 0Likes

  Hej! 🙂
  Vil der være et tydeligt ar, når man tager den ud?

  • Jonas
   Posted 31. januar 2012 20:39 0Likes

   Hey Sally

   Arret minder om et ar efter skoldkopper

 • Sally
  Posted 1. februar 2012 16:44 0Likes

  Okay, tak for svaret! 🙂

 • Lena Maria.
  Posted 2. februar 2012 08:30 0Likes

  Hej Jonas…

  Jeg vil gerne ha lavet en dermal på min ene finger. Har i smykker i guld? Og hvornår har i en ledig tid?

  Mvh Lena..

  • Jonas
   Posted 5. februar 2012 17:17 0Likes

   Hey Lene Maria

   Vi laver dem ikke med guld til at starte med, det skyldes at guld tit indeholder nikkel. Men når den er helet kan du skifte til en guld sten;-)

   Du kan se ledige tider og booke online her https://piercinghuset.dk/book-en-tid/

   Mvh

   Jonas

 • Nikita
  Posted 5. februar 2012 16:09 0Likes

  hvad koster det at få lavet en næsepiercing

  • Jonas
   Posted 5. februar 2012 17:08 0Likes

   Hej Nikita

   Det koster 250 kr.

 • Sofie.
  Posted 12. februar 2012 20:07 0Likes

  Hej
  Vil lige hører af, hvis man ville have lavet tre demal på en gang er prisen så det du har skrevet længere oppe??

  (Den første koster 400 kr og de næste koster 200 pr. stk. – Dvs. 800 kr for 3 stk og 1200 for 5 stk.)

  • Jonas
   Posted 12. februar 2012 20:58 0Likes

   Hey Sofie

   Ja det er helt korrekt;-)

   Jonas

 • Tanja
  Posted 14. februar 2012 12:05 0Likes

  Hej, hvis man får lavet Dermal i begge kinder som smilehuler. vil de så trække huden lidt ind, lige som man har fået små smilehuler eller, vil de bare ligge på huden som 2 kugler på huden ?

  • Jonas
   Posted 16. februar 2012 22:37 0Likes

   Hej Tanja

   De vil ikke trække huden ind på samme måde som en cheek piercing kan gøre.

   Arret minder mest om det ar man får efter skoldkopper.

   Mvh

   Jonas

 • Annizette
  Posted 19. februar 2012 13:10 0Likes

  Hej Jonas.
  hvordan får jeg taget sådan en dermal ud :/ ?
  Jeg har selv taget to af dem ud men jeg har den ene i kinden som skal ud og der sådan et lille stykke kød som bare er i vejen og vil gerne ha dem ud….

  • Jonas
   Posted 20. februar 2012 19:45 0Likes

   Hey Anizette

   Kom ind forbi studiet så skal vi hjælpe dig med det

   Mvh

   Jonas

 • Sofie.
  Posted 26. februar 2012 11:00 0Likes

  Hejsa..

  Skal man bestille tid, eller kan man komme ind? 🙂

  Vh
  Sofie

  • Jonas
   Posted 4. marts 2012 19:35 0Likes

   Hey Sofie

   Det er en god ide at bestille tid, men du kan selvfølgelig også bare komme ind

   Jonas

 • Tanja
  Posted 28. februar 2012 10:07 0Likes

  Hej Jonas. Tirsdag d 13 er den seneste tid kl 14. Der findes slet ikk en senere. Kan nemlig først være i odense kl 15. Vil gerne ha lavet en dermal på fingeren.

 • Mathilde
  Posted 19. marts 2012 20:28 0Likes

  Hej 🙂
  Laver i dermal i øret, ved brusket?:)

  • Jonas
   Posted 28. marts 2012 17:05 0Likes

   Vi kan lave dem tæt op ad, men ikke i selve brusk flapppen

   Jonas

 • Christina
  Posted 8. maj 2012 19:44 0Likes

  hejsa 🙂
  er det normalt at en skin diver bløder efter de første par dage efter man har fået den ? 🙂

  • Jonas
   Posted 21. maj 2012 17:52 0Likes

   Hey Christina

   Ja det er det.

   Jonas

 • Anna
  Posted 4. juni 2012 20:37 0Likes

  hej. Har besluttet mig får at få hips piercinger.. men efter hvad jeg ved kan jeg ikke få det lavet på fyn? rigtigt?
  Men så kunne jeg jo bare få 4 dermal, det koster så bare 1600 kroner ialt, og det har jeg altså ikke råd til ( skal siges jeg er 16 år)
  har i nogle Idéer eller skal jeg bruge 1600 på 4 dermal piercinger?

  • Jonas
   Posted 5. juni 2012 13:28 0Likes

   Hey Anna

   Vi kan sagtens lave Hips;-)

   Mht prisen koster det jo kun 400 for den første og derefter 200 for de næste hvis de bliver lavet på samme tid. Så prisen er 1000 kr for 4 stk:-)

   Mvh

   Jonas

 • Cille
  Posted 11. juni 2012 15:48 0Likes

  Hej Jonas 🙂 Hvor lang er jeres ventetid?
  Har haft en skind driver piercing ved øjet, som blev ved at falde ud.. Så er mit spørgsmål om i kan lave en dermal i samme (ar/hul) Istedet?

  • Jonas
   Posted 16. juni 2012 18:56 0Likes

   Hey Cille

   Har sendt dig en mail

   Mvh

   Jonas

 • Christina
  Posted 19. juni 2012 18:26 0Likes

  Hej 🙂
  Jeg er 16 år gammel, og vil gerne have lavet en dermal på håndledet, du ved omme på “bagsiden” hvis man kan sige det sådan – Kan det godt lade sig gøre, eller er det for udsat?? 🙂

  • Jonas
   Posted 21. juni 2012 22:19 0Likes

   Hej Christina

   Hvis den bliver sat så den ikke sidder i selve det styk hvor bøjningen er kan det godt. Hvis du tænker over hvad du dypper din hånd i kan det sagtens forløbe uden problemer.

   Mvh

   Jonas – Piercinghuset

 • Mano
  Posted 3. august 2012 02:20 0Likes

  Hej 🙂
  Kan man godt få fjernet din dermal hos jer?

  • Jonas
   Posted 6. august 2012 13:27 0Likes

   Hej Mano,
   Det kan du godt ja 🙂

 • Christina
  Posted 19. oktober 2012 14:24 0Likes

  Hej jonas.. Jeg fik for ca. 2 måneder siden lavet 2 dermals piercinger (ved siden af hinanden) inde hos dig.. Jeg har ikke haft problemer med dem overhovedet endnu.. Men her for leden satte den ene sig fast i min jakke, og rev ret godt fat i den.. Jeg har rimelig meget ondt i den, og den er meget rød.. Jeg er så begyndt at rense den igen for at se om det kunne hjælpe.. Men når jeg f.eks. meget stille rør ved den føles det som om den stikker længere ud end den anden gør (der var ikke sket noget med den anden)
  Men når jeg får folk til at kigge på den siger de at den ser normal ud, udover den er rød.. Kan det være fordi den er hævet at det føles som om den sidder længere ud?

  Hvad skal jeg gøre? og hvad skal jeg ikke gøre?

  Hilsen Christina 😀

  • Jonas
   Posted 19. oktober 2012 17:17 0Likes

   Hey Christina

   Kig ind forbi studiet på Torsdag så kigger jeg lige på det;-)

   Mvh

   Jonas

 • Maria
  Posted 24. november 2012 17:48 0Likes

  Hej. Hvor meget vil det koste at få sat 3 dermal i hvor man med det samme får feks en sten i?

  • Jonas
   Posted 26. november 2012 13:05 0Likes

   Hej Maria

   Det vil koste 800 kr i alt.

   Mvh Jonas

 • Mette S.
  Posted 30. november 2012 18:41 0Likes

  Hej, kan man få dem lavet med et smykke hvor der er en klar sten? Og har I åbent om lørdagen i Fredericia? 🙂

  • Jonas
   Posted 3. december 2012 21:07 0Likes

   Hej Mette

   Ja det kan du godt – Og Fredericia har åbent på bestilling, så det kan sagtens lade sig gøre en lørdag, du skal bare huske at bestille tid til det. Du kan bestille på 31 50 74 79

   Mvh

   Jonas

 • Maria
  Posted 3. december 2012 19:05 0Likes

  En hvid sten skulle der stå;)

  • Jonas
   Posted 3. december 2012 21:07 0Likes

   Hej mette

   Ja;-)

   Jonas

 • Sophie
  Posted 4. december 2012 01:24 0Likes

  Hej hej.

  Kan man få lavet dem i ansigtet også? Altså tæt ved øjet?

  • Jonas
   Posted 5. december 2012 12:37 0Likes

   Hej Sophie

   Ja det kan man godt:-)

   Mvh

   Jonas

 • Lavdresa
  Posted 5. december 2012 13:51 0Likes

  Er det muligt at få lavet dermal i smilehullerne? og hvor meget koster det? 🙂 mvh Lavdresa

  • Jonas
   Posted 5. december 2012 15:49 0Likes

   Hej Lavdresa

   Ja det er det.

   Prisen er 600 for 2 stk.

   Mvh

   Jonas

 • Michala
  Posted 29. december 2012 18:09 0Likes

  Hej 🙂
  Jeg vil lige hører hvad det vil koste hvis vi er 2 piger der godt kunne tænke sig en dermal på håndledet evt eller måske kun 1 af os der og den anden ved øjet . Vi tænker om der er en slags rabat hvis vi begge ska have lavet ?
  Og så læste jeg højere oppe at der er nikkel i guld smykkerne , er der det i alle jeres guldsmykker til dermal 🙁
  Mvh michala

  • Jonas
   Posted 2. januar 2013 21:23 0Likes

   Hej Michala

   Vi yder ikke nogen rabat når i “kun” er 2, hvis i er over 5 kan vi godt finde ud af noget:-) Vi har pt ikke nogle gulddermals, men kan godt bestille dem hjem hvis det har interesse – Dog kan de først bruges når jeres piercing er færdig helet.

   Mvh

   Jonas

 • Lavdresa
  Posted 7. januar 2013 18:26 0Likes

  Kan man selv vælge smykke, når man får den lavet? Eller skal man have en speciel i et bestemt stykke tid?

  • Jonas
   Posted 7. januar 2013 20:45 0Likes

   Hej Lavdresa

   Pt har vi enkelte modeller man kan vælge imellem, men sortimentet udvides hele tiden;-)

   Mvh

   Jonas

 • Nanna
  Posted 11. januar 2013 19:50 0Likes

  Hej.
  Jeg vil gerne ha lavet en dermal ved kavalergangen,
  Er i århus i morgen lørdg efter kl 16 og til søndag kl 11. kan det lade sig gøre????

  • Jonas
   Posted 21. januar 2013 21:58 0Likes

   Hey Nanna

   Vi har studier i Odense og Fredericia, men ikke i Århus;-)

   Mvh

   Jonas

Add Comment