Daith piercing mod migræne
En Daith piercing kaldes også for en migræne piercing grundet dens mulige virkning på Migræne. Det er aldrig dokumenteret at den virker, men vi ser i vores piercing studier ret store resultater når kunderne får denne piercing. Teorien bag dens virkning er blandt andet at kroppen egne morfin depoter er lokaliseret i området og den sidder i et punkt som har været brugt indenfor akupunkturens verden i mange år. Den er placeret inderst i øret i et punkt som også kan bruges til muskelspændinger, og måske er det derfor den kan ha en effekt på migræne.
Trigger points
Vi har over 15 års erfaring med denne piercing og alle vores piercere har en sundhedsfaglig baggrund. Vi leder altid efter trigger points med en steril nål – dvs det sted som udløser smerten og så sætter vi piercingen i dette punkt for bedst mulig effekt.
Se med når vi piercer en Daith
Helingstid og gode råd
Helingstiden på en Daith piercing er 6-12 måneder og det anbefales at du renser den 2 gange dagligt med en saltvandsopløsning på 0,9% indtil den er færdighelet. Det er helt normalt at den vil bløde, væske og hæve op i forbindelse med ophelingen. Undgå at røre ved smykket unødigt og hold området fri for tryk, fx fra hovedtelefoner eller hårbørster.
Du skal være opmærksom på disse typer at komplikationer ved en Daith:
Infektion: Er en hyppig komplikation ved nye piercinger hvis man ikke overholder de hygiejniske principper fx røre meget ved smykket eller ikke udføre korrekt aftercare. Tegn på infektion kan være rødme, varme, hævelse, smerter og puds/ væske fra piercingen.
Irritationsbule: Irritationbuler er meget almindelige når man får en ny piercing og de små røde buler kommer ofte i områder med sart væv lige omkring smykket.
Allergi: En hyppig allergi er nikkelallergi som kan opstå hvis man er i kontakt med et produkt, der frigiver store mængder nikkel. Tegn på nikkelallergi er kløe, rødme, små blærer eller sår. Vi piercer derfor altid kun med titanium, som er 100% nikkelfrit og et yderst slidstærkt materiale.
Tryksår: Kan opstå hvis smykket fx ikke er stort da huden omkring piercingen ofte vil hæve i forbindelse med helingen eller hvis man har et stort tryk på smykket i længere tid fx hvis man altid sover på samme side eller har en hue eller et hårbånd på som laver tryk på piercingen.
Smykkevalg
Vi piercer som sagt altid med titanium da det ikke indeholder nikkel, som mange mennesker desværre udvikler allergi, samtidig er titanium meget slidstærkt og det vil sige, at smykket sagtens kan tåle vand og at blive rørt meget ved. Vi anbefaler selvfølgelig kun at bruge smykker i materialer som er godkendt til piercinger, for at undgå allergi og infektioner.
Det anbefales at anvende smykker i:
– Kirurgisk stål
– Titanium
– PTFE
– Ægte guld
– Niobium
Hvis du tidligere har haft problemer med allergi eller ved, at du er allergisk overfor nikkel, anbefaler vi IKKE smykker i kirurgisk stål eller smykker med belægning fx guldbelagt eller sort.
Du kan bruge mange forskellige smykker til en Daith piercing, men de mest almindelige er:
Buet stave
Ringe
hestesko
Du kan se vores udvalg af startsmykker HER. Vi anbefaler at starte med en buet stav, da denne giver en bedre opdeling og er nemmere at rense. Øverst er der vist forskellige flotte stylinger af en Daith (migræne piercing) du finder smykkerne på vores webshop www.Piercingfabrikken.dk