Næsepiercing

Næsepiercingen udspringer fra ældgamle traditioner, hvor den blandt stammefolk var et symbol på status. Andre steder blev den brugt til, at drive onde ånder væk med. I vores del af verdenen har den typisk været for syns skyld, og har ikke haft nogen egentlig betydning. Der har igennem tiden været mange forskellige placeringsmuligheder.

En næsepiercing er omtrent lige så almindelig som en almindelig ørepiercing, og det er bestemt ikke noget særsyn, at møde en med denne piercing. Den er meget udbredt i visse dele af verdenen, og kan betyde mange forskellige ting, som vi ikke vil komme videre ind på her.

Hvordan skal en næsepiercing placeres

Den traditionelle næsepiercing er placeret på næsefløjen, i enten højre eller venstre side. Hvor højt den skal placeres afhænger af den enkeltes anatomi, men som regel er der mange muligheder. Det er vigtigt at tage hensyn til den enkeltes anatomi når man vælger placering. Ofte vil man lave en trekantet linje fra siden og spidsen af næsen, og der hvor de 2 streger mødes på midten sætter man smykket i.

Alternative placeringer

  • Septum piercing som er placeret i stykket under næsetippen, ligesom en tyrering. Denne piercing kræver stor erfaring at lave da den er svær, at få til at sidde lige
  • Earl/bridge piercing er en piercing som placeres øverst på næseryggen imellem øjnene.

Procedure

Først desinficeres området, og derefter bliver det ønskede punkt markeret med en steril markeringspen.
Nålen føres hurtigt igennem og erstattes med det ønskede smykke. Hele proceduren er overstået på kort tid, og smerten er ikke speciel stor. Til sidst masseres på området med 2 sterile vatpinde på en speciel måde for at sikre at vævet skubbes på plads så du undgår ardannelse omkring smykket.

Hvilket smykke kan du få sat i

Du kan vælge imellem flere forskellige smykker, fx

  • Næseskrue som er det mest almindelige smykke. Den har en speciel skrue facon som sikre at smykke bliver siddende uden at falde ud hele tiden. I toppen af smykket er der enten en almindelig kugle, en sten.
  • Ring er også meget populær, og her er der også forskellige muligheder fx endeløse ring, kuglering osv.
  • Hestesko er ikke så almindelig at bruge til en næsefløjspiercing, og bruges mere til septum piercing. Du kan dog sagtens vælge en sådanne hvis det er det du ønsker.

Hvordan vil den være efter den er lavet?

Den er oftest rød, øm og hævet de første par uger. Derudover kan der sive en klar væske (sårvæske) fra piercingen. Dette er en naturlig del af helingen, og bør ikke vække nogen bekymring. Når den ikke udviser de nævnte symptomer mere vil man anse den som værende overfladehelet. Dette betyder ikke at den er færdig med at hele, og du må derfor ikke skifte smykket endnu.

Hvis du er i tvivl om noget skal du altid kontakte os, så vi kan vejlede dig i det videre forløb.

Hvornår kan man skifte smykke
Du må skifte smykke når den er helt færdig med at hele – Oftest kan det være svært at vurdere, så kontakt os altid for en vurdering inden du skifter smykket. Vi anbefaler altid at den bliver skiftet hos en proffessionel piercer første gang, da han/hun kan gøre det både sterilt og nænsomt så du undgår yderligere komplikationer.

Gode råd

  • Undgå at pille ved smykket
  • Dæk den med tape hvis du dyrker kontaktsport som fx fodbold, håndbold, boksning osv.
  • Undgå solarium og svømmehal/boblebad så længe den heler
  • Pas på med at pille næse
  • Undgå produkter som indeholder alkohol i nærheden af piercingen.

Fremtiden med din næsepiercing

Når din næsepiercing er færdig med at hele kan du skifte til mange forskellige typer af materialer. Vi anbefaler selvfølgelig, at du undgår smykker af dårlig kvalitet. Vi står gerne til rådighed med tips og vejledning, hvis du gar brug for hjælp. Husk at vi har et stort udvalg af kvalitets smykker til din piercing i butikken.

Nogle vælger at stretche deres næsepiercing for at få større smykker sat i. Dette kan sagtens lade sig gøre, men tag altid os med på råd inden du kaster dig ud i et sådanne projekt. Du skal især være opmærksom på, at brusklaget i næsen ikke tåler samme belastning som fx øreflippen gør. Gå derfor forsigtigt frem, og lyt til de råd vi giver dig i butikken.

Næsepiercing i Odense, Vejle, Fredericia & Herning

Hvis du ønsker at få lavet din piercing sikkert af sundhedsfagligt personale, kan vi hjælpe dig i en af vores mange butikker. Vi har over 15 års erfaring og laver mange tusinde piercinger hvert år. Du kan booke til online på vores hjemmeside.

Book tid