En øjenbrynspiercing er ikke længere kun udbredt blandt punkbevægelsen. Ved at bytte sikkerhedsnålene ud med smukke piercingsmykker, bliver den piercing løftet til at være bredt accepteret, ja nærmest lidt trendy for nogle.

Historien omkring denne piercing er ikke kortlagt, men blev for alvor kendt i takt med punkbevægelsens indtog. I dag har øjenbrynspiercingen mistet sin chok effekt, og den bæres idag af folk fra alle samfundslag.

Øjenbrynspiercingen har ry for at gro ud nemt, men faktisk er forekomsten ikke så stor hvis den laves med de rigtige smykker, og placeres korrekt i områder hvor huden kan holde til vægten af smykket. Oftest vokser piercingen ud fordi smykket placeres i områder hvor huden er for stram, eller på personer som ikke har nok hud til at understøtte denne piercing. Smykker som er for tunge for den lidt skrøbelige hud, eller smykker som ikke har pasformen, fx lige stav, vil oftest resultere i at piercingen vokser ud.

Hvis huden er for stram i det område du ønsker piercingen placeret, bør du overveje at få en anden piercing istedet, især hvis du er bekymret for at få ar i ansigtet.

Øjenbrynspiercinger har et ry for at kunne lamme ansigtet. Den største nerve i området er trigeminal nerven, men de små nerve ender som ligger i nærheden er ansvarlig for følelsen i området og ikke bevægelsen som historien bygger på. For at ramme en af disse nerve skal piercingen laves meget dybere end normalt, og meget tæt på næsen eller huden ovenfor pupillen. Af samme grund piercer vi ikke disse steder. Hvis skaden skulle ske, ville konsekvensen være nedsat følelse i området, og ikke lammelser.

Hvor skal en øjenbrynspiercing placeres?

Der er mange muligheder hvad placering angår, men den mest almindelige placering er i den yderste tredjedel af øjenbrynet. Den laves ofte lodret med en lille vinkel til enten højre eller venstre, for at sikre det bedste resultat. Hvis den placeres for yderligt kan resultatet blive at den ser akavet ud, og hvis den laves med ring i dette område vil ringen stå ret ud i luften. Hvis den er placeret korrekt skal ringen hvile på området.

Mange mennesker, især piger, har øjenbryn som er meget smalle. Hvis det er tilfældet, kan et mindre smykke bruges for at sikre en ligelig afstand mellem kuglerne og afstanden til brynets start på begge sider.

En buet stav giver oftest det bedste resultat da smykkets design følger anatomien godt, og dermed mindsker presset på det omkringliggende væv.

En øjenbrynspiercing kan også laves vandret. Oftest placeres en vandret øjenbrynspiercing lige over hårgrænsen, men det kan også lade sig gøre at placere den i selve øjenbrynet.

Det er også muligt at lave flere øjenbrynspiercinger ved siden af hinanden.

Hvordan laves en øjenbrynspiercing?

Hos os laver vi den med tang, men andre piercere foretrækker at lave dem uden brug af udstyr. Nøglen til en succesfuld piercing er at huden skal manipuleres inden piercingen laves, især hvis din hud er stram. Når tangen placeres korrekt eller slet ikke bruges, er denne piercing ikke speciel smertefuld. Mange af vores kunder beskriver smerten som værende mindre end den man oplever når man plukker øjenbryn.

HVAD KAN DU FORVENTE EFTER DEN ER LAVET?

Øjenbrynspiercinger kan hæve, bløde og være ømme i et stykke tid efter de er lavet. En lille procentdel vil hæve en del lige efter de er lavet. Hvis man bruger en ring vil den ofte stritte i en periode efter den er lavet, også selvom den er lavet korrekt. Dette er kun midlertidigt, og vil bedres i takt med hævelsen forsvinder hvis den vel og mærke er lavet med en korrekt størrelse smykke. Hvis den bliver ved med at stritte, kan det skyldes at ringen er for lille, eller at smykket er forkert placeret.

Mange er bekymret for hvad der sker når man sveder, men hvis man holder en god hygiejne omkring sin nye piercing og renser den regelmæssigt bør det ikke give anledning til problemer.

HVORNÅR KAN MAN SKIFTE SMYKKE?

Når din øjenbrynspiercing er færdig med at hele kan du skifte smykket til et andet, men dette kan være svært for nogle. Oftest skyldes det at man dækker for sit udsyn når smykket skal skiftes, men kan også skyldes at spejlbillet er omvendt.

Det er ikke en god ide at bruge alt for store smykker, og det frarådes at stretche (udvide) sin øjenbrynspiercing. Huden er simpelthen for sart til, at dette kan anbefales. Kun de tykkeste øjenbryn kan bære et stort smykke, og vi anbefaler man holder sig til størrelser på max 1,2 mm.

HVAD HVIS MAN FORTRYDER SIN ØJENBRYNSPIERCING?

Hvis du gerne vil af med din øjenbrynspiercing, kan den tages ud uden problemer, og vil oftest ikke efterlade synlige ar. Du må ikke tage din piercing ud hvis den virker betændt.

Book tid