En industrial piercing er en piercing i øret som går på tværs af øret. I virkeligheden er det faktisk 2 piercinger som forbindes med et smykke. Den kaldes også for en construction piercing.

Man bruger en speciel piercing stav (industrial barbell), da det kræver en hvis længde for at smykket kan nå fra den ene ende til den anden. Den kan laves både lodret og vandret.

  • Gør den ondt? En industrial piercing kan godt være smertefuld at få lavet – hovedsagligt fordi det er 2 piercinger lige efter hinanden. Dog kan den rette teknik, og en super skarp nål afhjælpe meget af smerten. Den kan dog godt være øm i en lang periode efter den er lavet.
  • Hvordan skal den renses? Den skal renses morgen/aften så længe den er rød, øm, hævet og lækker væske (sårvæske). Du kan med fordel rense den med en mild sæbe, fx intimsæbe. Det er vigtigt at sæben ikke indeholder alkohol eller parfume, da det kan irritere den nye piercing og forlænge helingstiden. Du må gerne dreje smykket forsigtigt når du renser med sæben, men aldrig tage smykket ud mens den heler.
Det er vigtigt din piercer bruger god tid på at udvælge placeringen, da den mindste fejl vil resultere i et uønsket resultat med en skæv piercing til følge. Typisk vil pierceren måle længden imellem de 2 prikker inden smykket udvælges for at sikre at smykket har den rette længde, især i forhold til en evt. hævelse.
Det er også vigtigt pierceren husker at ligge pres på de 2 huller efter den er lavet, da det mindsker risikoen for små brusk buler omkring smykket mens den heler.
Den kan godt tage lang tid om at færdig hele. Dette skyldes især dens placering i bruskvæv som heler i forskellige tempo, og derfor tit øger helingstiden.
Book tid