Har du allerede en navlepiercing?
Under graviditeten gennemgår kroppen store forandringer, og maven udvider sig i takt med, at fosteret vokser. Dette kan påvirke en eksisterende navlepiercing og medføre ubehag, irritation eller i værste fald risiko for, at huden strækkes så meget, at piercingen bliver beskadiget.
Kan man få en navlepiercing under graviditet?
Det frarådes at få en ny navlepiercing under graviditeten, da kroppens immunforsvar er svækket, og sårhelingsprocessen kan være langsommere. Den gravide krop gennemgår mange fysiologiske forandringer, og det er vigtigt ikke at belaste immunforsvaret unødigt, da det i værste fald kan føre til komplikationer.
Hvad gør man med en eksisterende navlepiercing?
Mange oplever, at deres navlepiercing bliver øm, irriteret eller stram under graviditeten. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på kroppens signaler, da presset på smykket vil stige i takt med, at maven vokser.
Du kan som udgangspunkt beholde din piercing, men det kræver, at du skifter til et graviditetssmykke. Dette er et længere navlesmykke fremstillet i et fleksibelt materiale, såsom PTFE, der kan tilpasse sig kroppens forandringer og reducere risikoen for ubehag.
Derudover er god hygiejne afgørende. Rens piercingen regelmæssigt og vær ekstra opmærksom på tegn på irritation eller infektion. Infektioner kan være skadelige for fosteret, særligt i første trimester, så hvis du oplever rødme, hævelse, ømhed eller væskedannelse, bør du straks kontakte os eller din læge.
Efter fødslen
Nogle oplever, at huden omkring navlen ændrer sig efter graviditeten, hvilket kan gøre det vanskeligt at sætte et smykke tilbage i piercingen. Hvis hullet er lukket, kan du få den genpiercet, når kroppen har stabiliseret sig, og huden er helet ordentligt.
Hvis du oplever vedvarende irritation, smerte eller tegn på infektion, bør du altid søge rådgivning hos os for at undgå komplikationer.
