Brystpiercinger

Brystpiercing er en yderst populær måde at udsmykke sin krop på. Den er kendt i hele verdenen og det er til stadighed en af de mest populære piercinger. Læs alt hvad du bør vide lige her

Brystpiercing – lidt om dens historie

Hvornår mennesker begyndte at pierce deres bryster er ikke præcist kortlagt, men denne piercing fik faktisk et lidt sjovt gennembrud i vores del af verdenen.
1800’tallets victorianske kvinder har op gennem historien haft ry for, at være kedelige og meget lidt åbne overfor nye modediller, men faktisk var de nogle af de første som bar denne piercing i Europa.

Helt tilbage til starten af dette århundrede begyndte disse modige kvinder, at pierce deres bryster. Motivationen bag var efter sigende, den flotte facon en brystpiercing gav brystvorten. Det var selvfølgelig ikke noget man berettede om offentligt, men det var ekstremt populært især i de finere kredse i London.

Det var dog ikke alle der var lige begejstret for denne nye “dille”, fx var landets læger forargede over, at kvinderne udsatte deres krop for dette mærkværdige påfund, men kvinderne fortsatte ufortrødent. Denne anekdote fortæller også lidt om, at folks trang til at skille sig ud og være anderledes levede i bedste velgående allerede den gang.

Hvordan laves en brystpiercing

Placering
Placeringen afhænger meget af kønnet på den som skal bære den. En kvinde har som regel større brystvorter end en mand, hvilket giver bedre muligheder for at placere den i vorten. Hos mænd er vorten mindre og derfor kan det være nødvendigt at pierce igennem det område som ligger bagved brystvorten (areola)
Den typiske placering er uanset køn ved bunden af brystvorten, i en vandret position. Den kan dog laves både lodret og skrå hvis dette ønskes.
Det er vigtigt man ikke placere den bag brystvorten på kvinder da dette kan resultere i komplikationer som fx brystbetændelse.

Hvis du lider af indadvendte brystvorter kan piercingen hjælpe til at trække dine brystvorter ud igen, men sørg for at gå til en dygtig piercer som ved hvad han/hun har med at gøre.

Procedure
Først renses området grundigt med dertil egnede produkter, og herefter sættes 2 prikker med en steril engangspen.
Området afklemmes med en steril tang og nålen føres præcist og hurtigt igennem området. Til sidst skubbes nålen ud med smykket som dermed erstatter nålen plads.
Herefter renses området, for derefter at blive tildækket med et sterilt plaster.

Smerten kan være intens, især hvis dine brystvorte har en stor vævstæthed. De fleste beskriver dog en smerte meget mindre end det de havde forestillet sig.

Piercing i indadvendte brystvorter
Hvis du lider af indadvendte brystvorter kan problemet oftest afhjælpes ved, at få en piercing i brystvorten. Mange kvinder vælger denne løsning frem for almindelig kirurgi, som oftest er en meget kostbar affære.
Det er dog vigtigt, kun at gå til en erfaren piercer, som ved hvad han/hun gør da en fejlplacering kan resultere i brystbetændelse.
Hvis din brystvorte fortsætter med at trække sig ind, selvom du har fået en piercing i den, skal du konsultere din piercer, for det resulterer som oftest i, at smykket bliver udstødt på grund af det konstante pres mod smykket.
Hvis du har indadvendte brystvorter vil succes raten stige hvis du bruger en buet stav, hovedsagligt fordi den minimerer presset på piercingen.

Starter smykke
Du kan vælge imellem mange forskellige smykker, fx

 • Lige stav
 • Buet stav
 • Kuglering
 • Endeløs ring
 • Hestesko

Hos os anbefaler vi en lige stav da den har tendens til at hele mere lige op. Dog kan du sagtens bruge de andre designs uden problemer.
Det er vigtigt at smykket er lavet i et godt materiale som kan tåle, at sidde i en helende piercing. Vi bruger kun sikre materialer som fx titanium, kirurgisk stål 316L, PTFE osv.

Vi anbefaler samtidigt at smykket ikke laves med for tynde smykker da de har større chance for at vokse ud igen.

Den første periode efter den er lavet

De første par uger
Området kan bløde i op til 12 timer efter piercingen er lavet, men er som regel stoppet meget før.
Sørg for at have et ammeindlæg eller andet i bh`en for at beskytte den nye piercing og bh’en.
Det er vigtigt at du ikke bære en bh som er alt for stram, da det kan forlænge helingstiden, og i værste fald resultere i, at piercingen udstødes. Hvis den ikke heler ordentligt kan du skifte til en stav da det tit afhjælper problemet.

I de første uger efter den er lavet vil du opleve ømhed, hævelse, rødmen og sivende gullig væske (sårvæske) fra piercingen. Det er helt normalt og skal blot renses efter gældende foreskrifter.

Du må gerne dyrke sport umiddelbart efter, men sørg for at beskytte piercingen med blødt indlæg hvis du dyrker kontaktsport.

Smykker du kan bruge efter den er helet
Efter den er færdig helet kan du i princippet bruge de samme smykker, men nu også i andre materialer end dem vi anbefaler som starter materiale. Det kunne fx være smykker i forskellige farver eller smykker i andre materialer som fx akryl.
Størrelsen afhænger af din anatomi – Spørg os til råd i butikken.

Gode råd

 • Hvis du er piercet med en ring kan du med fordel tippe ringen op, så kuglen vender opad i bh`en.
 • Mange kvinder vælger er, at bære en sports bh i stedet for en normal bh. Det afhjælper lidt af presset på smykket.
 • Hvis du har store bryster kan det hjælpe, at skifte over til en lige stav, og gerne en med små kugler så de ikke presser mod areola (området omkring brystvorten)
 • Undgå solarie
 • Undgå svømmehaller/boblebade

Under din menstruation vil du oftest opleve at din piercing bliver mere øm end normalt, dette skyldes de hormonelle reaktioner i kroppen, som er helt normale under din menstrution. Efter endt menstruation vil følsomheden i brystvorten gå tilbage til det normale.

Brystpiercing og amning
Mange kvinder er urolige for, om de kan amme, når piercingen er lavet. Brystvorten har ca. 15-20 udførelsesgange hvor mælken kommer ud, og en piercing blokerer max. 5 af disse udgange.
Det er derfor ikke noget problem, at amme med en piercing i brystvorten – dog skal du huske, at fjerne smykket når du ammer, da du ellers kan risikere, at der er en kugle der river sig løs og falder ned i halsen på barnet.
Der er aldrig lavet en rapport eller undersøgelse omkring amning og piercing, så den viden der er om emnet bygger udelukkende på erfaringsudveksling og sund fornuft.
Det er dog vigtigt at pointere, at en piercing som bliver udstødt, kan danne arvæv som i yderste tilfælde kan blokere flere end de 5 mælkekanaler. Dette kan dog undgåes ved, at fjerne et smykke som er ved at blive udstødt, før det er helt ude af kroppen.

Livet med din brystpiercing

Større smykker
Hvis det ønskes og piercingen er færdig med at hele kan du udvide hullet så du kan bærer større smykker, husk dog at tage din piercer med på råd inden du går igang.

Hvad hvis man fortryder
Hvis du fortryder din piercing kan den altid fjernes uden problemer. Hvis den er betændt må den ikke fjernes før betændelsen er væk – Da betændelsen kan indkapsles ved at fjerne smykket.

 

[button_link url=”https://piercinghuset.dk/priser/” class=”obq” style=”impactBtn”]Se priser og book en tid[/button_link]
Husk at medbringe gyldigt ID, som bevis for at du er over 18 år.
Er du under, skal du medbringe forældre/værge.

Ofte stillede spørgsmål_
[quote author=”Det er altid svært at svare på, men den ligger i den høje ende af skalaen.”]Gør den ondt at få lavet?[/quote]
[quote author=”Du kan vælge mellem flere forskellige, men vi anbefaler altid at man starter med en lige stav da den derved heler mest lige.”]Hvilket smykke kan man vælge at få i som start smykke?[/quote]
[quote author=”Ja du skal bare have en forældre/værge med.”]Kan man få den lavet hvis man er under 18 år?[/quote]

20 Comments

 • Gitte
  Posted 17. oktober 2011 12:43 1Likes

  Er det ring eller stav man får i når man bliver brystpiercet?

  • Jonas
   Posted 17. oktober 2011 18:12 1Likes

   Hej Gitte

   Det er helt op til dig selv hvad du vælger, men generelt anbefaler jeg altid stav da den heler mere lige op end en ring gør.

   Mvh

   Jonas

 • Cille
  Posted 20. november 2011 20:38 0Likes

  Kan man blive piercet i Odense? 🙂

  • Jonas
   Posted 21. november 2011 08:03 0Likes

   Hey Cille

   Ja det kan du selvfølgelig godt;-)

 • helena
  Posted 26. november 2011 22:30 0Likes

  Hej jonas 😀

  laver i overhovedet bryst piercing på nogen som er under 18år hvis forælderne ikke vil give lov? 🙂

  • Jonas
   Posted 28. november 2011 17:45 0Likes

   Hej Helena

   Vi laver kun brystpiercing hvis du er over 18 år.

   Mvh

   Jonas

 • Sara
  Posted 9. februar 2012 22:29 0Likes

  Hej Jonas. Hvor ondt gør sådan en brystpiercing der? Vil super gerne have en, men er nervøs for smerten. Lidt skørt når jeg har nogle piercinger i forvejen og fem tatoveringer hvoraf den ene fylder stort set hele venstre side på overkroppen 🙂

  • Jonas
   Posted 10. februar 2012 16:20 0Likes

   Hey Sara

   Det kan være en smertefuld oplevelse at få en brystpiercing, men mange syntes ikke det er så slemt når de først får den lavet.

   Vi skal nok hjælpe dig igennem det hele;-)

   Håber at se dig snart

   Mvh

   Jonas

 • puk
  Posted 16. februar 2012 10:31 0Likes

  hejsa

  har du osse guld smykker til de bryste percinger

  har haft dem lavet af 2 om gange men begge gange ville de ikke hele eller ikke efter et år så har hørt man skal sætte guld i sted

  og hvis det er rigtig hvad er prisen for begge 2 incl et helt alm guld smykke

  • Jonas
   Posted 16. februar 2012 22:35 0Likes

   Hey Puk

   Kom ind forbi studiet så skal jeg kigge på dine piercinger, kunne godt lyde som om at det smykke du har siddende måske skal skiftes ud.

   Mvh

   Jonas

 • Xenia
  Posted 22. februar 2012 15:57 0Likes

  Hej Jonas.
  Jeg var inde og få lavet en brystpiercing ved dig i går eftermiddags, hvor jeg synes i sagde noget om at man kunne købe en saltopløsning til at rense den med. men da jeg var på apoteket kunne hun kun finde noget til øjne.
  Hvad er det for noget man skal bruge og hvor kan jeg købe det???
  MVH Xenia

  PS. er det normalt at den gør så ondt stadigvæk selvom den hverken er hævet eller rød?

  • Jonas
   Posted 25. februar 2012 19:37 0Likes

   Hey Xenia

   Det er det som bruges til øjne du kan bruge.

   Den kan være øm i op til 20 dage – Hvis den er det længere skal du lige kontakte os

   Mvh

   Jonas

 • siw
  Posted 20. marts 2012 07:56 1Likes

  er det muligt at få lavet brystpiercing hvis man er under 18 men har underskrift fra forældre om at det er iorden.
  jeg fylder 18 i september. skal man vente? 😀

  • Jonas
   Posted 28. marts 2012 17:05 0Likes

   Hey Siw

   Med dine forældres tilladelse er det ok

   Jonas

 • kasper
  Posted 22. maj 2012 15:00 0Likes

  hvad koster det ????

  • Jonas
   Posted 24. maj 2012 18:49 0Likes

   400 Kr

 • Rasmus
  Posted 18. juni 2012 19:12 0Likes

  Jeg har en bryst piercing men kan man godt strekke den?

  • Jonas
   Posted 21. juni 2012 22:18 0Likes

   Hej Rasmus

   Ja det kan du sagtens, men det ville være en god ide at gå til en piercer og få det gjort:-)

   Mvh

   Jonas

 • Louise
  Posted 7. juli 2012 11:22 2Likes

  Jeg har fået lavet mine brystpiercinger for mange år siden og altså ikke hos jer, men jeg vil bare lige sige til dem der er bange for smerten, at det slet ikke er så slemt som man forventer.
  Jeg fik lavet dem begge to på én gang og dét var mere “irriterende” end smertefuldt, sådan en slags svien. Selvfølgelig var de lidt ømme resten af dagen, men det var stort set overstået dagen efter og jeg blødte allerhøjst 1 1/2 time efter.
  Der gik heller ikke ret lang tid inden jeg kunne have mine “normale” bh´er på igen (dvs. bh´er med indlæg) og jeg oplevede i det hele taget brystpiercingen som én af de mest ukomplicerede. Da jeg havde fleste havde jeg 17 fordelt på hele kroppen, så jeg har en del af bedømme det ud fra, også de mere “tunge” piercinger, smertemæssigt.

  • Jonas
   Posted 11. juli 2012 19:08 1Likes

   Hey Louise

   Tak fordi du vil dele din oplevelse med de andre;-)

   Hav en god dag

   Mvh

   Jonas – Piercinghuset

Add Comment