Sådan renser du din Piercing
Hvilke produkter skal du bruge?

Det anbefales du renser din piercing med saltvand Natriumklorid 0,9% som du fx kan købe online her. 

Førhen lød anbefalingen på man selv kunne lave sin egen saltvand derhjemme, men mange undersøgelser har vist, at man ofte kommer for meget salt i vandet, hvilket udtørre huden og medføre øget risiko for infektion. 

Saltvand er ikke bare saltvand og du bør derfor ikke bruge andre saltvands produkter som fx kontaktlinsevæske, øjendråber osv da denne blanding ikke er beregnet til rensning af sår. 

Hvordan skal din piercing renses?
  • Vask altid dine hænder inden du røre ved din piercing, da der er bakterier på hænderne som helst ikke skal i nærheden af piercingen.
  • Rens din piercing med saltvandsopløsningen flere gange dagligt. Hvis din piercing er placeret et sted uden så meget plads, vil du med fordel kunne bruge et stykke sterilt gaze vædet i saltvandsopløsningen. 
  • Fjern alt puds omkring piercing smykket. Sårvæske er en naturlig del af helingen, men den kan også sidde omkring smykket og hindre piercingen i at ånde og komme af med mere sårvæske. Hvis du ikke kan fjerne det med gaze, kan du til nøds bruge en lille ren vatpind. 
  • Tør piercingen med et rent engangspapir, da håndklæder osv indeholder bakterier som kan give problemer for din piercing.