Øjenbrynspiercing

Helingstid: 6 – 8 uger

En øjenbrynspiercing er ikke længere kun udbredt blandt punkbevægelsen. Ved at bytte sikkerhedsnålene ud med smukke piercingsmykker, bliver den piercing løftet til at være bredt accepteret, ja nærmest lidt trendy for nogle.

Historien omkring denne piercing er ikke kortlagt, men blev for alvor kendt i takt med punkbevægelsens indtog. I dag har øjenbrynspiercingen mistet sin chok effekt, og den bæres idag af folk fra alle samfundslag.

Øjenbrynspiercingen har ry for at gro ud nemt, men faktisk er forekomsten ikke så stor hvis den laves med de rigtige smykker, og placeres korrekt i områder hvor huden kan holde til vægten af smykket. Oftest vokser piercingen ud fordi smykket placeres i områder hvor huden er for stram, eller på personer som ikke har nok hud til at understøtte denne piercing. Smykker som er for tunge for den lidt skrøbelige hud, eller smykker som ikke har pasformen, fx lige stav, vil oftest resultere i at piercingen vokser ud.

Hvis huden er for stram i det område du ønsker piercingen placeret, bør du overveje at få en anden piercing istedet, især hvis du er bekymret for at få ar i ansigtet.

Øjenbrynspiercinger har et ry for at kunne lamme ansigtet. Den største nerve i området er trigeminal nerven, men de små nerve ender som ligger i nærheden er ansvarlig for følelsen i området og ikke bevægelsen som historien bygger på. For at ramme en af disse nerve skal piercingen laves meget dybere end normalt, og meget tæt på næsen eller huden ovenfor pupillen. Af samme grund piercer vi ikke disse steder. Hvis skaden skulle ske, ville konsekvensen være nedsat følelse i området, og ikke lammelser.

Hvor skal en øjenbrynspiercing placeres?

Der er mange muligheder hvad placering angår, men den mest almindelige placering er i den yderste tredjedel af øjenbrynet. Den laves ofte lodret med en lille vinkel til enten højre eller venstre, for at sikre det bedste resultat. Hvis den placeres for yderligt kan resultatet blive at den ser akavet ud, og hvis den laves med ring i dette område vil ringen stå ret ud i luften. Hvis den er placeret korrekt skal ringen hvile på området.

Mange mennesker, især piger, har øjenbryn som er meget smalle. Hvis det er tilfældet, kan et mindre smykke bruges for at sikre en ligelig afstand mellem kuglerne og afstanden til brynets start på begge sider.

En buet stav giver oftest det bedste resultat da smykkets design følger anatomien godt, og dermed mindsker presset på det omkringliggende væv.

En øjenbrynspiercing kan også laves vandret. Oftest placeres en vandret øjenbrynspiercing lige over hårgrænsen, men det kan også lade sig gøre at placere den i selve øjenbrynet.

Det er også muligt at lave flere øjenbrynspiercinger ved siden af hinanden.

Hvordan laves en øjenbrynspiercing?

Hos os laver vi den med tang, men andre piercere foretrækker at lave dem uden brug af udstyr. Nøglen til en succesfuld piercing er at huden skal manipuleres inden piercingen laves, især hvis din hud er stram. Når tangen placeres korrekt eller slet ikke bruges, er denne piercing ikke speciel smertefuld. Mange af vores kunder beskriver smerten som værende mindre end den man oplever når man plukker øjenbryn.

Hvad kan du forvente efter den er lavet?

Øjenbrynspiercinger kan hæve, bløde og være ømme i et stykke tid efter de er lavet. En lille procentdel vil hæve en del lige efter de er lavet. Hvis man bruger en ring vil den ofte stritte i en periode efter den er lavet, også selvom den er lavet korrekt. Dette er kun midlertidigt, og vil bedres i takt med hævelsen forsvinder hvis den vel og mærke er lavet med en korrekt størrelse smykke. Hvis den bliver ved med at stritte, kan det skyldes at ringen er for lille, eller at smykket er forkert placeret.

Mange er bekymret for hvad der sker når man sveder, men hvis man holder en god hygiejne omkring sin nye piercing og renser den regelmæssigt bør det ikke give anledning til problemer.

Hvornår kan man skifte smykke?

Når din øjenbrynspiercing er færdig med at hele kan du skifte smykket til et andet, men dette kan være svært for nogle. Oftest skyldes det at man dækker for sit udsyn når smykket skal skiftes, men kan også skyldes at spejlbillet er omvendt.

Det er ikke en god ide at bruge alt for store smykker, og det frarådes at stretche (udvide) sin øjenbrynspiercing. Huden er simpelthen for sart til, at dette kan anbefales. Kun de tykkeste øjenbryn kan bære et stort smykke, og vi anbefaler man holder sig til størrelser på max 1,2 mm.

Hvad hvis man fortryder sin øjenbrynspiercing?

Hvis du gerne vil af med din øjenbrynspiercing, kan den tages ud uden problemer, og vil oftest ikke efterlade synlige ar. Du må ikke tage din piercing ud hvis den virker betændt.

 

Kontakt piercinghuset hvis du har flere spørgsmål til denne piercinger

Læs om andre relaterede piercinger lige her: Navlepiercing, Brystpiercing

 

[button_link url=”https://piercinghuset.dk/priser/” class=”obq” style=”impactBtn”]Se priser og book en tid[/button_link]
Husk at medbringe gyldigt ID, som bevis for at du er over 15 år.
Er du under, skal du medbringe forældre/værge.

 

22 Comments

 • Signe
  Posted 29. oktober 2011 14:09 0Likes

  hej!
  jeg vil høre om i laver vandrette øjenbrynspiercinger, eller om i kun laver lodrette?
  og har i nogle aldersgrænser?

  • Jonas
   Posted 29. oktober 2011 16:38 0Likes

   Hej Signe

   Vi laver dem også vandrette.

   Aldersgrænsen er 15 år, og ellers skal der forældre med;-)

   Mvh

   Jonas

 • Anne
  Posted 1. november 2011 15:24 0Likes

  Hey!
  Jeg kunne egentlig godt tænke mig en øjenbrynspiercing, men jeg har læst på en anden hjemmeside at der i midten hvert øjenbryn er en meget stor nerve, som er så vigtig for ansigtet, at hvis man kommer til at ramme den når man piercer, ryger mimiken i halvdelen af ansigtet og følelsen i halvdelen af hovedebunden. Er det rigtigt?

  • Jonas
   Posted 2. november 2011 11:11 0Likes

   Hej Anne

   Det er helt korrekt, at der løber en stor nerve midt for pupillen. Det er også korrekt at denne nerve sørge for at holde ansigts motorikken i de rigtige folder;-) Vi laver af samme grund heller ikke øjenbrynspiercinger i dette område.

   Så du kan sagtens stole på vi ikke kommer til at ramme noget vi ikke skal;-)

   Mvh

   Jonas – Piercinghuset

 • Helene
  Posted 4. november 2011 18:59 0Likes

  Den oven over failede….

  Jeg har en øjenbrynspiercing, som jeg har haft i over et år nu. Da jeg fik den lavet, rensede jeg den som jeg skulle.
  Men den væsker, og det føles som om at den ikke rigtig gider at hele ordenligt, er det nomalt efter et helt år??
  (den væsker om natten)

  • Jonas
   Posted 7. november 2011 07:48 0Likes

   Hej Helene

   Det er ikke normalt, at en øjenbrynspiercing væsker efter så lang tid.

   Kunne godt tyde på den var irriteret på den ene eller anden måde:-(

   Hvilket materiale er dit smykke lavet af?
   Har du haft mange infektioner i den?
   Hvor er den lavet henne? (piercer)

   Mvh

   Jonas

 • Helene
  Posted 8. november 2011 19:24 0Likes

  Hej.

  Den er lavet af Kirurgisk stål, jeg har aldrig haft infektioner og den er lavet af en professionel piercer i Holstebro.

  • Jonas
   Posted 9. november 2011 11:35 0Likes

   Ok.

   Kunne godt lyde som om den er blevet irriteret – Hvad det skyldes er svært at sige. Det kan fx være en infektion, et slag mod smykket eller lign. Du skal sørge for at rense den med varmt saltvand du selv laver ved, at putte en teskefuld salt (uden jod) op i et glas vand, kog det op og brug det når det er lunkent.

   Hvis piercingen begynder, at vokse udaf skal du tage den ud – Den proces kaldes migration og stopper ikke før den er helt ude af kroppen. Hvis du fjerner den selv inden den er udstødt undgår du et grimt ar. Husk dog at det KUN er hvis den vokser ud af.

   Mvh

   Jonas

 • jacob
  Posted 16. december 2011 20:56 0Likes

  hey hvor langtid går der fra man piller sin øjnbryns pircing ud til man ike kan sætte den i igen

  • Jonas
   Posted 17. december 2011 22:21 0Likes

   Hej Jacob

   Det er desværre svært at sige noget generelt da det afhænger af mange forskellige faktorer, fx sundhedstilstand osv.

   Nogle kan have den ude i flere mdr, og andre i max et par timer.

   Mvh

   Jonas

 • jacob
  Posted 26. februar 2012 23:34 0Likes

  vis man nu slet ikke bryder sig om den når man har fået den lavet kan man så bare tage den ud og så vokser det sammen igen.??

  • Jonas
   Posted 4. marts 2012 19:31 0Likes

   Ja det kan du godt

   Mvh

   Jonas

 • jacob
  Posted 26. februar 2012 23:48 0Likes

  er der nikkel i jeres pircinger??

  • Jonas
   Posted 4. marts 2012 19:31 0Likes

   Hey Jacob

   Nej det er der ikke

   Mvh

   Jonas

 • Mathias
  Posted 10. marts 2012 14:27 0Likes

  Hej.. Jeg er 17 år. Kan jeg godt gå ind og få lavet en piercing i øjenbrynet uden forældre osv:-)

  • Jonas
   Posted 28. marts 2012 17:20 0Likes

   Ja det kan du godt

   Jonas

 • Rikke
  Posted 11. oktober 2012 14:12 0Likes

  Altså en af mine venner fik skravet” noget af selve brynet væk for at få laven i øjenbrynet vil i gøre det? vil jo helst gerne beholde mit bryn 😉

  • Jonas
   Posted 19. oktober 2012 17:27 0Likes

   Hey Rikke

   Nej det gør vi ikke;-)

   Jonas

 • nicolaj
  Posted 16. december 2012 11:00 0Likes

  hey jeg har allerede en piercing i øjenbryndt kan det lade sig gøre at få lavet en til i samme side, ved siden af den anden og ser det flot ud?

  • Jonas
   Posted 16. december 2012 17:54 0Likes

   Hej Nicolaj

   Afhængig af din anatomi, og nuværende piercings placering kan det med stor sandsynlighed godt lade sig gøre. Men det vil kræve en nærmere undersøgelse som kun kan foretages i studiet – Så kig forbi så skal vi se på det.

   Mvh

   Jonas

 • Mads
  Posted 24. december 2012 21:46 0Likes

  Hej, har tænkt på at få en øjenbrynspiercing og vil gerne høre hvad smerten ca ligger på!:-)

  • Jonas
   Posted 2. januar 2013 21:29 0Likes

   Hej Mads

   Den ligger i den lave ende, mange beskriver smerten som den samme som når du plukker øjenbryn.

   Mvh

   Jonas

Add Comment